U, uw dierenarts en de specialist:

samenwerken om ziekte, pijn en ongemak uit te bannen

Contact

Dierenarts-specialisten De Kompaan
Van Reeuwijkstraat 34
7731 EH Ommen
T 0529-452580
F 0529-452718
E info@dekompaan.com

Afspraak maken

De Kompaan is een onafhankelijke verwijskliniek. Voor het maken van een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar van 9.15 tot 20.00u.

Belangrijke informatie over de oogarts

Mw Van de Sandt, specialist oogheelkunde, werkt op donderdag 8 februari 2018 voor het laatst op De Kompaan. Om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar ECVO-onderzoek in het Noorden van het land, verlegt ze voorlopig haar werkterrein. Voor oogonderzoek in de omgeving van Zwolle kunt u nog terecht bij Dierenkliniek Hellendoorn-Nijverdal  en  Dierenartsenpraktijk Hoogeveen. We verwijzen u graag naar de website van de Raad van Beheer  voor meer alternatieven.

Toezenden van verwijsbrieven met bijlagen

Verwijsbrieven en patiëntenkaarten ontvangen wij het liefst via: afspraken@dekompaan.com. Worden er grote bestanden (meer dan 8 Mb) als bijlage meegestuurd? Kies dan voor  uploaden via onze website  (tot 20 Mb) of gebruik www.wetransfer.com (tot 2 Gb).

Let op: het mailen vanuit bepaalde dierenartsensoftwareprogramma's (o.a. Viva en Animana) loopt niet altijd goed. Als u geen ontvangstbevestiging van ons krijgt, maak dan een pdf, die u handmatig bijsluit bij een mail.

Overige zaken

Bent u op zoek naar antwoorden op een aantal praktische vragen?

Hoe werkt verwijzen?

Overzicht aangeboden onderzoek en behandeling

Over prijzen en betaling

Huisdierverzekeringen

Telefonisch spreekuur

Rechtstreeks onderzoek aangevraagd door uw dierenarts

Een enkele keer worden huisdierbezitters door hun dierenarts doorgestuurd voor specifiek nader onderzoek, bijvoorbeeld een hartecho of een CT-scan. Uw dierenarts is dan de behandelend arts en blijft dat ook. Wij verzorgen in dit geval uitsluitend het onderzoek, rapporteren niet aan u, maar aan uw dierenarts en deze zal de uitslag verder met u bespreken en besluiten wat er moet gebeuren, tenzij er ernstige bevindingen worden gedaan. In dat geval overleggen we met u en/of met uw dierenarts hoe hiermee om te gaan. Vraag uw dierenarts om de vraagstelling en patiëntenkaart te uploaden via dit formulier.

Hartscreening

Ook voor preventief onderzoek naar diverse erfelijke afwijkingen in het kader van de fok kunt u bij ons terecht. Hiervoor is geen verwijzing van uw eigen dierenarts nodig. Het gaat hierbij om onder meer om screening op cardiomyopathie, klepafwijkingen, stenoses, shunts en dergelijke.

Heeft u een (korte) vraag? Mail ons: