Insert alt text here

Namens het team van De Kompaan
fijne kerstdagen en een gezond 2014!


Geachte collega,


Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de wijze waarop onze bereikbaarheid rondom de feestdagen is geregeld. De Kompaan is net als voorgaande jaren tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten.


Een oogprobleem kan klein lijken, maar toch een hele uitdaging vormen, waarbij tussentijdse beslissingen soms grote gevolgen hebben. Ogen hebben een enorm herstellend vermogen, maar tijdig de juiste diagnose stellen én de juiste therapie starten is daarbij essentieel. Samenwerking in de vorm van overleg met de oogspecialist en de mogelijkheid om de patiënt te verwijzen kan daarbij helpen. Neem bijvoorbeeld het hieronder beschreven verhaal van Bram, met het rode oog wat blauw werd, van de hand van Roswitha van de Sandt.


Sinds enige tijd is zij iedere donderdag werkzaam als zelfstandig specialist in de Kompaan. Loopt u op enig moment alsnog vast met een oogprobleem, zoals bij Bram? Schroom niet contact op te nemen om de gevolgen voor uw patiënt zo beperkt mogelijk te houden.


Met vriendelijke groet,
Rob Gerritsen

Een rood oog wordt blauw

Bram, een kruising/reu van 8 jaar oud, wordt aangeboden met een rood oog. Zoals wel vaker het geval is, is niet helemaal duidelijk wat er precies is gebeurd. Bram heeft tijdens een avondwandeling wel heel wild gespeeld met een andere hond. Ineens was er een piep en stopte het spel. Bij thuiskomst zit het oog dicht. Als dit de volgende dag nog steeds zo is, besluit de eigenaar naar de dierenarts te gaan. Lees meer

Bereikbaarheid rondom Kerst 2013

Houdt u rekening met onze praktijksluiting in de week van Kerst en Oud en Nieuw? We ronden maandag 23 december af. Na een korte onderbreking beginnen we weer op donderdag 2 januari. Uiteraard zijn we ook tijdens de praktijksluiting telefonisch bereikbaar via onze spoedlijn (M 06-53488686) voor collega's die behoefte hebben aan overleg over een urgente patiënt.

De oogspecialist en de dierenarts: een team!

Ieder trauma, scherp of stomp, heeft altijd een uveitis tot gevolg!

Zou u graag een oogpatiënt overleggen? Oogspecialist Van de Sandt is alle donderdagen op De Kompaan aanwezig. Zit u op een andere doordeweekse dag met een mogelijk spoedgeval wat de oogheelkunde betreft? Als u contact opneemt met De Kompaan, leggen we graag een link voor u! T 0529-452580


Dierenarts-specialisten De Kompaan - Van Reeuwijkstraat 34 - 7731 EH Ommen - T: 0529-452580 - info@dekompaan.com
tekst en fotografie: De Kompaan – dierenarts specialisten © 2016
Ziet deze nieuwsbrief er niet goed uit in uw mail programma? Bekijk dan de nieuwsbrief hier.