Insert alt text here

Geachte collega,


Als clinici staan we erom te springen: praktisch relevante research. Binnen de veterinaire cardiologie lijkt het erop dat de belangrijkste ontwikkelingen momenteel geëntameerd worden door de partij die daartoe financieel het best in staat is, de farmaceutische industrie.


De Kompaan neemt deel aan een gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd, dubbelblind onderzoek naar een nieuw hartmedicijn bij katten, die sinds kort lijden aan acuut hartfalen ten gevolge van cardiomyopathie. Een mooi opgezette, klinisch zeer relevante studie vanuit het bedrijfsleven, waarvoor ik via deze speciale nieuwsbrief dan ook uw bijzondere aandacht en medewerking wil vragen. Katten opgenomen in het onderzoek, worden - afgezien van de eerste opvang - kosteloos gezien en cardiologisch onderzocht, gedurende de looptijd van de studie volgens bestaande richtlijnen behandeld en blijven maximaal drie jaar onder intensieve cardiologische controle staan. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar elders in deze nieuwsbrief.


Tenslotte wijs ik u graag op onze klinische avond op 4 april 2013 in congreshotel Mooirivier, gelegen tussen Ommen en Dalfsen. Met bijdragen van Elaine Naan (thorax- en weke delenchirurgie), Roswitha van de Sandt (oogheelkunde) en ondergetekende staat u een afwisselend, leerzaam en interactief programma te wachten. Wij zien ernaar uit u te ontmoeten!


Met vriendelijke groet,
Rob Gerritsen

Gezocht: katten met recent gedecompenseerde cardiomyopathie

Hartproblemen bij gezelschapsdieren staan volop in de belangstelling, vandaar dat ik u hierbij informeer over een klinische studie in samenwerking met een veterinair farmaceutisch bedrijf, waaraan we op De Kompaan onze medewerking hebben toegezegd. Graag roep ik uw hulp in. Zoals u weet is primaire cardiomyopathie een frequent voorkomende aandoening bij katten, waarbij we verschillende varianten...
Lees meer

Uw cliënten motiveren voor deze studie naar een nieuw hartmedicijn?

Maak gebruik van de materialen die u in het kader van de studie aangeboden worden:
 

Voorzijde

Achterzijde

ISACHC-schema

Klinische avond

Donderdag 4 april 2013 ontvangen wij u graag in congreshotel Mooirivier voor een klinische avond. Rob Gerritsen, Elaine Naan en Roswitha van de Sandt praten u achtereenvolgens graag bij over onder meer het gebruik van verschillende soorten corticosteroïden in de praktijk, urologische chirurgie en valkuilen in de oogheelkunde. Meer informatie over het programma, waarvoor u studiepunten...
Lees meer

Samenwerken: u, uw cliënt en wij

U maakt zich zorgen om een patiënt. Onze service houdt in dat u de telefoon maar hoeft op te nemen om direct een specialist aan de lijn te krijgen. Om snel even te toetsen of u goed zit of, als het nodig is, via verwijzing concreet onze hulp in te roepen. Ook buiten de reguliere openingstijden. Dat kan omdat ú, met elke verwijzing, bijdraagt aan het beschikbaar houden van infrastructuur voor spoed- en specialistische zorg in de regio.


Dierenarts-specialisten De Kompaan - Van Reeuwijkstraat 34 - 7731 EH Ommen - T: 0529-452580 - info@dekompaan.com
tekst en fotografie: De Kompaan – dierenarts specialisten © 2016
Ziet deze nieuwsbrief er niet goed uit in uw mail programma? Bekijk dan de nieuwsbrief hier.