Insert alt text here

Geachte collega,
 

De Kompaan is van zaterdag 19 juli tot maandag 4 augustus 2014 gesloten vanwege de zomervakantie. Hieronder vindt u aangegeven hoe de waarneming via het Medisch Centrum voor Dieren te Amsterdam geregeld is. Oogarts Roswitha van de Sandt is via de Wagenrenk wel gewoon bereikbaar en aan het werk; chirurge Elaine Naan en ondergetekende pakken de draad vanaf week 32 weer op.
 

Op zomerse dagen wordt er vaak 'geklust' aan motoren. Op de oprit, onder de carpoort of gewoon langs de kant van de weg. Dat dit niet altijd zonder gevaren is voor onze huisdieren, blijkt uit de casuïstiek van een kat die zo een ethyleenglycol vergiftiging opliep. We konden deze patiënt jammer genoeg niet meer redden, omdat de tijd onverbiddelijk voortschrijdt. Een paar jaar daarvoor hadden we het geval bij de hand van een hond die het net wel haalde. Wat beslissend bleek: in het laatste geval had de eigenaar zijn hond de lichtzoete koelvloeistof zien opdrinken en meteen contact opgenomen.
 

Als u nog plannen heeft: een fijne vakantie!
Voor de achterblijvers: een goede 'wacht'.

Met vriendelijke groet,

Rob Gerritsen

Case-report: De gevaren van huisdieren en koelvloeistof

Via Dierenkliniek Tonnema uit Enschede wordt in mei 2013 via de spoed Mozes aangeboden; een gecastreerde kater van 13 jaar, met neurologische verschijnselen, die veel te rustig is. Collega Tonnema heeft aan haar verwijsbrief ook de patientenkaart toegevoegd van de 14 jaar oude kat Borre uit hetzelfde gezin... Lees meer

Waarneming 20 juli tot en met 4 augustus 2014

De Kompaan is van 20 juli tot en met 4 augustus aanstaande gesloten. De dagen voor de vakantie werken we toe naar een lege opname, maar u kunt ons tot het laatst bereiken voor telefonisch overleg en we kijken dan wat er nog mogelijk is. Heeft u tijdens onze afwezigheid behoefte aan spoedoverleg met ... lees meer

Praktische tip

Indien bij een verdenking op ethyleenglycolvergiftiging de nierwaarden verhoogd zijn, wordt de prognose voor de betreffende hond of kat daarmee direct zeer somber. 


Dierenarts-specialisten De Kompaan - Van Reeuwijkstraat 34 - 7731 EH Ommen - T: 0529-452580 - info@dekompaan.com
tekst en fotografie: De Kompaan – dierenarts specialisten © 2016
Ziet deze nieuwsbrief er niet goed uit in uw mail programma? Bekijk dan de nieuwsbrief hier.