Insert alt text here

Geachte collega,

 

Zo’n Klinische avond (als op 4 april jl.) biedt behalve het weerzien of het met elkaar kunnen kennismaken ook altijd vakinhoudelijke gespreksstof. Leuk om ervaringen uit te wisselen en te horen wat u voorbij ziet komen in de praktijk. Bijzonder om nog eens na te praten over het verdere verloop van patiënten die na een bezoek aan De Kompaan weer aan uw zorg zijn overgedragen.


Als u aanwezig was, weet u dat in de afronding van die bijeenkomst collega Rob Gerritsen u uitnodigde mee te denken over de casus van Phoeby. Een speelse, jonge Duitse Dog met klachten die in eerste instantie sterk wezen in de richting van schijndracht, maar waarvan nader onderzoek toch uitwees dat er meer aan de hand moest zijn. We beloofden u te informeren over de afloop van deze uitzonderlijke casuïstiek. Bij deze.


Houdt u er rekening mee dat De Kompaan gesloten is van 27 juli tot en met 14 augustus 2013. Meer informatie over de waarneming, vindt u hieronder. Tot vlak van te voren zijn we te bereiken om als het nodig is met u mee te denken. We houden die laatste week meer plek voor spoed vrij, maar tijdige verwijzing wordt op prijs gesteld. Mocht door onze praktijksluiting een probleem ontstaan, dan overleggen we met u hoe de zorg het best voortgezet kan worden. Collega Roswitha van de Sandt blijft overigens bereikbaar en aan het werk vanuit De Wagenrenk voor het geval u tegen een oogprobleem aanloopt. Wij maken ons op voor de eindspurt. Mocht u zelf ook nog vakantie in het verschiet hebben: veel plezier!


Vriendelijke groet,

Elaine Naan

Case-report: Een jonge Dog 'met een staartje'

Via Dierenkliniek Schellerlanden, wordt Phoeby aangeboden, een levendige, spontane Duitse dog (teefje, 53 kg, 1 jaar oud). Uit de anamnese blijkt dat de hond in januari 2013 voor het eerst loops is geworden. De loopsheid is verlopen zoals verwacht. Half februari zwellen haar tepels wat op en gaat ze wat frequenter plassen (pollakisurie). Ze maakt géén zieke indruk en drinkt normale hoeveelheden. Wel likt ze... Lees meer

Waarneming 27 juli t/m 14 augustus 2013

De Kompaan is van 27 juli tot en met 14 augustus aanstaande gesloten. De dagen voor de vakantie werken we toe naar een lege opname, maar u kunt ons tot het laatst bereiken voor telefonisch overleg en we zullen altijd kijken wat er nog mogelijk is. Wat de oogheelkunde betreft, Collega Roswitha van de Sandt blijft bereikbaar en aan het werk vanuit... lees meer

 


Dierenarts-specialisten De Kompaan - Van Reeuwijkstraat 34 - 7731 EH Ommen - T: 0529-452580 - info@dekompaan.com
tekst en fotografie: De Kompaan – dierenarts specialisten © 2016
Ziet deze nieuwsbrief er niet goed uit in uw mail programma? Bekijk dan de nieuwsbrief hier.