Wat we samen nastreven

huisdieren die langer en gezonder leven

Meer informatie Afspraak maken

Erkende dierenarts-specialisten, bij u in de buurt

Erkende dierenarts-specialisten

Als er meer nodig is om een diagnose te stellen, of als de behandeling niet aanslaat

De Kompaan, gevestigd in Ommen, is een onafhankelijke spoed- en specialistenkliniek voor katten en honden. Veel dierenartsen uit Noord- en Oost-Nederland werken met ons samen, om zieke huisdieren de best mogelijke zorg te geven. Onze erkende veterinair specialisten bieden een aanvulling op wat uw eigen dierenarts voor u kan betekenen. Daarbij proberen we altijd zo gericht mogelijk te werk te gaan. Verder kunt u bij ons terecht voor preventieve screening voor de fok en voor een second opinion.

Samenwerken: u, uw dierenarts en de specialist

 

edta drup

Wanneer naar de dierenarts-specialist?

Als het effect van een door uw eigen dierenarts ingestelde behandeling tegen de verwachting in onvoldoende is, of niet aanhoudt, kan een bezoek aan de veterinair specialist zinvol zijn. Als tijd kostbaar is, omdat uw hond of kat erg ziek is, kunnen we via nader onderzoek helpen snel vast te stellen wat het probleem is van uw hond of kat. Of we nemen tijdelijk de behandeling over in verband met de extra faciliteiten waarover we beschikken, zoals een geheel geklimatiseerde zuurstofkooi, waar uw dier langere tijd in kan verblijven.

Meer informatie

 

oogheelkunde

Waar alles mee begint: een duidelijke diagnose

Uw hond of kat kan een aandoening hebben die erg pijnlijk is, en dat goed verbergen. Denkt u aan maagkanker; mensen die aan deze ziekte lijden geven aan  verschrikkelijk veel pijn te ervaren. U voorkomt dat uw hond of kat onnodig lijdt, door te laten uitzoeken wat er speelt. Eerst bij uw dierenarts, en zo nodig bij ons. Als duidelijk is wat er speelt, kunnen we ook snel met een eventuele behandeling beginnen. Door goed samen te werken besparen we uw hond of kat pijn en ongemak.

Meer informatie

 

 

shunt

Alle onderzoek en behandeling op een rij

Om een diagnose te kunnen stellen, zal de specialist uw hond of kat nader onderzoeken. U kunt bij ons terecht voor uitgebreid laboratoriumonderzoek, voor echo's van hart, borst en buik, voor digitale röntgen, scopie-onderzoek en CT's.

Meer informatie

 

bloedverwerking

Bloedbank voor honden en katten

Op De Kompaan beschikken we over een veterinaire bloedbank voor honden en katten voor eigen gebruik. Heeft uw hond of kat een bloedziekte? Terwijl we het onderzoek naar de achterliggende oorzaak opstarten, kunnen we direct doorpakken met een bloedtransfusie.

Meer informatie