Alle denkbare diagnostiek

op afroep beschikbaar

Alle onderzoek en behandeling op een rij

Specialistische diagnostiek

Onze erkende dierenarts-specialisten zien verwijspatiënten uit heel Noord- en Oost-Nederland. Ook met uw dierenarts werken we graag samen. De Kompaan biedt vrijwel alle specialistische onderzoekstechnieken aan en meestal kunt u snel terecht.

Voor het maken van een CT-scan bij hond of kat  bijvoorbeeld, maken we gebruik van een 16 slice scanner en  geavanceerde technieken als angio-injectie  die een optimale beeldkwaliteit garanderen. Alle scans worden bovendien standaard beoordeeld door onze specialist radiologie.

Naast een uitgebreid intern laboratorium  en digitale röntgen beschikken we over geavanceerde echoapparatuur om echocardiografisch onderzoek te verrichten en door middel van (kleuren)doppler bijvoorbeeld de aard en de ernst van een hartruis in beeld te brengen. Dat kunnen we uitbreiden met  holter/24-uurs ECG-onderzoek  en bloeddrukmetingen.

Echo-onderzoek  kan ook worden ingezet voor onderzoek van de buik. Er wordt dan gekeken naar nier- en leveraandoeningen (onder andere levershunts), aandoeningen van de milt, blaas en prostaat. Hierbij kan het nodig zijn om onder geleide van echo een biopt te nemen. Wij bieden DNAB of dunne naald aspiratie biopsie aan, maar nemen ook beenmergbiopten, leverbiopten en nierbiopten af, aangevuld met cytologie/histologie.

Voor inwendig onderzoek van maag en darmen vallen we terug op scopie. Met flexibele kijkbuizen (endoscopen) kunnen onder narcose maar zonder operatief ingrijpen via de mond de slokdarm maag en dunne darm en via de anus de dikke darm en laatste deel van de dunne darm worden bekeken. Dit is aanzienlijk minder belastend voor uw hond of kat dan operatief biopten nemen. Met starre scopen kunnen neus, strottenhoofd, luchtpijp en longen van hond en kat inwendig worden onderzocht.

(Onze grootst beschikbare endoscoop meet 1.80 m en werd onder meer gebruikt voor maagonderzoek op een Siberische tijger uit de dierentuin van Emmen; de dunste flexibele scoop, met een lengte van 70 cm en een diameter van 1,9 mm, leent zich voor onderzoek aan de urineweg bij reuen.)

Honden en katten met neurologische problemen tenslotte, helpen we onder meer met EMG-onderzoek.

Specialistische operaties, hartcatheterisatie, opname en intensieve zorg

In onze ruime opname met intensive care-faciliteiten  is alles voorhanden om uw huisdier tijdens onderzoek of behandeling als het nodig is gedurende enkele dagen te verplegen. Als uw hond of kat  geopereerd moet wordenhartcatheterisatie  (interventiecardiologie) ondergaat,  speciale anesthesie en/of goede nazorg nodig heeft. Of als uw huisdier  in shock verkeert, ernstig benauwd is  of om andere redenen intensief gemonitord moet worden. Ook is er apparatuur voor de verwerking van donorbloed voor huisdieren met  bloedziekten. Hierdoor hebben we altijd de beschikking over bloedprodukten voor bloedtransfusies, zowel voor hond als kat.

Afspraak maken

 
Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties