Wat wij bieden:

Overzicht, oplossingen, verlichting

Maa42014

Nieuw op De Kompaan: CT-onderzoek bij hond en kat

Sinds kort hebben we op De Kompaan de beschikking over nieuw 'gereedschap' waarmee we, samen met onze verwijzers, zieke honden en katten uit Noord- en Oost-Nederland sneller en beter hopen te kunnen helpen. Onze Toshiba Aquilion is de modernste scanner die momenteel in Nederland wordt ingezet bij huisdieren. Hiermee kunnen zeer snelle en zeer gedetailleerde CT-scans gemaakt worden bij honden en katten.

Met 'snel' bedoelen we niet de tijd die het kost om een scan te maken; dat is altijd secondenwerk. Als we het over een snelle scanner hebben, bedoelen we daarmee dat je onderzoeken kunt uitvoeren die inzicht geven in de doorstroming en doorbloeding van een orgaan. Dat is nuttig bij een verdenking op een levershunt en bij bepaalde hart- of vaataandoeningen. De hoeveelheid detail die je op zo'n scan ziet, is weer van belang als het bijvoorbeeld om ziekteprocessen in de fijne weefsels van de longen gaat. Of als je bij honden en katten met kanker hele kleine uitzaaiingen wilt opsporen in de buik of de longen, omdat je wil weten of het werkelijk zin heeft om ze te opereren. Ook voor sommige oogaandoeningen kan CT-onderzoek van belang zijn, vooral bij processen die zich achter het oog afspelen.

Voor het maken van een CT-scan moet uw huisdier onder narcose. Het moet immers stil liggen. Zeker als het om jonge, oudere of behoorlijk zieke dieren gaat, vergt dat een veilige, aangepaste anesthesie, waarvoor we gelukkig alles in huis hebben.

Overleg over patiënten voor CT

Verwijzend dierenartsen die willen overleggen over eventueel CT-onderzoek bij een hond of kat kunnen bellen voor overleg met onze specialisten. Bijvoorbeeld tijdens het telefonisch spreekuur voor dierenartsen: alle werkdagen van 9.00 tot 9.15u.

Meer over onze nieuwe CT

Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties