Wat wij bieden:

Overzicht, oplossingen, verlichting

Mei72014

Training CT bij hond en kat voor team De Kompaan

De afgelopen dagen beperken we de patiëntenzorg tot een enkel spoedgeval, omdat het team van De Kompaan extra training ondergaat. We hebben dr T. Schwarz, Europees specialist radiologie van de Universiteit van Edinburg en auteur van een belangrijk handboek, gevraagd ons te helpen. Sinds maart 2014 beschikken we over een zeer moderne Toshiba Aquilion 16 slice CT-scanner met fantastische mogelijkheden.

Dat er heel wat komt kijken bij het maken van een goede scan, wisten we natuurlijk al voordat we tot deze aanschaf besloten. Samen met Toshiba's applicatiespecialist John van Gulik lopen we instellingen, procedures en protocollen na. Kunnen we ze nog verder aanscherpen? Begrijpen we exact wat we doen en waarom? Zijn we tevreden over het resultaat? We doen onze eerste cardiovasculaire studie, een onderzoek waarbij met behulp van contrastmiddel de bloedvaten in en rondom het hart in beeld worden gebracht.

Om honden en katten met ernstige gezondheidsklachten werkelijk goed te kunnen helpen, duiken we met beide externe experts opnieuw diep in de leerstof en lopen alle belangrijke zaken, ook de valkuilen, nog eens na. Als we in samenspraak met onze cliënten een CT-scan inzetten, moet dat ook een optimaal onderzoeksresultaat opleveren. U als eigenaar heeft, met de verwijzend dierenarts, recht op onze volledige inzet.

Er zijn presentaties, afgewisseld met scanpatiënten. Proefopstellingen worden bediscussieerd. De indicatiestelling wordt nog eens tegen het licht gehouden. Argumenten voor en tegen worden uitgewisseld. Wat een voorrecht om te mogen werken met deze vakmensen.

Foto boven: dr Tobias Schwarz met internist Rob Gerritsen
Foto onder: Wodan, 4,5 jr oude herder

Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties