Wat wij bieden:

Overzicht, oplossingen, verlichting

Aug172012

Wil uw hond bloed geven? Gezocht: helden!

Als spoed- en specialistenkliniek vangen we op De Kompaan ernstig zieke patiënten uit heel Noord- en Oost Nederland op voor nader onderzoek en eventuele specialistische behandeling. Incidenteel zien we zelfs patiënten van verder weg. Vaak gaat het om dieren voor wie het ‘erop of eronder’ is. Voorzien van alle informatie die onze verwijzend collega's al hebben verzameld, proberen we via aanvullend onderzoek het achterliggende probleem te duiden en te doen wat we kunnen.

Als honden en katten in een acute crisis verkeren, kan een bloedtransfusie levensreddend zijn, omdat je er tijd mee ‘koopt’. Tijd om een diagnose te stellen, tijd om de achterliggende 'echte' behandeling zijn werk te laten doen.Vandaar dat we op zoek zijn naar gezonde donorhonden (en -katten) uit de regio. (Hierbij kregen we hulp uit onverwachte hoek, van de Stentor. Klik hier voor de oproep van dinsdag 14 augustus 2012 in de editie Vechtdal.) Maar terug naar waar het allemaal om draait:

Ook uw hond (of kat) kan door bloed te geven, een soortgenoot helpen

Om te mogen doneren, moeten honden aan enkele kenmerken voldoen:

- goed gezond
- regelmatig ontwormd en geënt
- meer dan 25 kg lichaamsgewicht
- minimaal 1  en maximaal 8 jaar oud
- gemakkelijk in omgang (rustig)

Als u uw hond(en) wilt aanbieden voor bloeddonatie, maken we een afspraak om kennis te maken. Dat kan eventueel bij u thuis. We onderzoeken uw hond kort om na te gaan of deze gezond is, nemen wat bloed af voor een uitgebreid bloedonderzoek en bepalen ook de bloedgroep. Als uw hond geschikt is en u kunt zich vinden in onze werkwijze, nemen we hem graag op in ons bestand!

Gaat uw hond ons helpen andere honden te redden?

Dierenarts Specialisten De Kompaan
van  Reeuwijkstraat 34
7731 EH Ommen
T 0529-452580
E info@dekompaan.com

Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties