Wat wij bieden:

Overzicht, oplossingen, verlichting

Jun182019

Wat Rex, Soof en Max gemeen hebben? We hebben ze via interventiecardiologie kunnen helpen!

Wie onze facebook pagina in de gaten houdt, heeft al kennis kunnen maken met Rex. Een superlieve labrador retriever met een derdegraads AV-blok, bij wie begin juni een pacemaker kon worden geïmplanteerd. We kunnen (de draden die verbonden zijn met) een pacemaker ook chirurgisch aanbrengen, maar als het zonder te snijden kan, via de liezen dan is dat natuurlijk een prachtige oplossing!

Afgelopen vrijdag trad het team weer aan, in een iets andere samenstelling nu, voor twee jonge dieren met een vernauwing van de longslagader (een zogeheten pulmonaal stenose). Soof, een kittig bulldogje van een half jaar oud, was het eerst aan de beurt. Daags na de procedure konden we via echo vaststellen en aan de collega's van Dierenkliniek Emmeloord melden dat het drukverschil al met tweederde was afgenomen. Een spectaculair resultaat!

Max, een vijf maanden oude, erg enthousiaste Bullmastiff met een ernstige pulmonaal stenose en een beginnende vergroting van het hart, konden we ook goed helpen. Hoe prachtig is het dat we deze jonge dieren een goed leven kunnen bieden dankzij deze mooie techniek!? 

Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties