Wat wij bieden:

Overzicht, oplossingen, verlichting

Jul282016

Chico helemaal hersteld!

Het is 21 juni 2016 als Chico, de gezellige beagle van Leon en Romy Smit uit Wenum-Wiesel, van de tractor valt. Hij rijdt altijd fijn met de baas mee, naast de stoel op de treeplank, maar is daarbij op de een of andere manier van de trede gegleden en heel ongelukkig terecht gekomen. Mevrouw Smit hoort de tractor een noodstop maken en ziet haar vriend aan komen rennen met een piepende Chico in zijn armen. Zelf heeft hij een bloedneus, mogelijk omdat hij in alle paniek ergens tegenaan gestoten is.

Ze bellen direct met Dierenartsenpraktijk Vaassen. In eerste instantie lijkt de schade mee te vallen. Chico mag met pijnstillers naar huis, maar blijft de dagen erna te rustig. Bobby, de andere beagle van de eigenaren, voelt ook dat het niet goed gaat met zijn maatje. Chico is normaal gesproken een heel actieve en ondeugende hond, maar wil nu alleen nog maar liggen. Er wordt opnieuw gebeld voor een afspraak. Als de collega's van Dierenartsenpraktijk Vaassen een röntgenfoto nemen (zie hieronder), wordt duidelijk dat er vermoedelijk sprake is van een hernia diafragmatica: een gat in het middenrif, waardoor de buikorganen de borst inschieten. De longen kunnen hierdoor niet goed uitzetten en daar wordt Chico benauwd van. Het moet dus een geweldig harde klap zijn geweest.

Chico wordt op De Kompaan geopereerd door dr Naan. De eerste dagen heeft hij het zwaar, en het duurt een dag of tien voor hij weer naar buiten kan. Als de trekker start, sprint hij naar het hek, maar meneer Smit durft Chico niet meer mee te nemen. De familie Smit laat weten dat het nu erg goed gaat en stuurt ons leuke foto's. Chico is er weer!

Het team van De Kompaan maakt zich overigens op op voor een korte zomerstop. Vanwege vakantie is onze praktijk gesloten van 29 juli t/m 14 augustus 2016. Een fijne vakantie voor Chico, zijn vriend Bobby en zijn baasjes en eigenlijk voor alle cliënten en collega's! 

Informatie voor dierenartsen omtrent de waarneming

Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties