Een volle blaas

de spoed- en specialistenkliniek bij u in de buurt

Persen na het plassen, kleine plasjes, rode urine

Hou het plasgedrag van uw hond in de gaten. Afwijkingen vallen vaak snel op. Veranderingen in het plasgedrag van uw kat ontgaan u vaak, omdat uw poes of kater het behalve in de bak vaak ook buiten in de tuin doet.
Maakt uw hond kleine plasjes, wordt er geperst op de urine, zit er wat bloed bij? De oorzaken voor afwijkend plasgedrag zijn veel en divers. De teef met haar korte urineleider naar de vagina is veel gevoeliger voor blaasontstekingen; een reu heeft een prostaat die nogal eens opspeelt. Katers die moeilijk of druppelsgewijs plassen verdienen extra aandacht. De aanwezigheid van een kleine hoeveelheid blaasgruis kan aanleiding geven tot een verstopping van de plasbuis met ernstige gevolgen voor de nierfunctie.

Naast relatief onschuldige oorzaken (ontstekingen) kunnen er ook veel ernstigere kwalen spelen (tumoren). Maak bij aanhoudende klachten een afspraak bij de dierenarts-specialist. Op basis van een diagnose is aan te geven wat de vooruitzichten voor uw huisdier zijn en of een behandeling zin heeft. Vaak is genezing mogelijk, in elk geval zal uw huisdier minder ongemak hoeven ervaren.

Ook met uw dierenarts werken wij na verwijzing graag samen

  • Erkende dierenarts-specialisten
  • Meer kennis en meer faciliteiten
  • Huisdieren die langer en gezonder leven

Meer over blaasklachten?

Contact

 
Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties