Incontinentie, persen, kleine of rode plasjes maken

afwijkend plasgedrag

De urinewegen: nieren en blaas

De urinewegen (nieren en blaas) van uw hond of kat, zijn een bekend probleemgebied. De leeftijd speelt een belangrijke rol: zo gaan de nieren van oudere honden en katten geleidelijk vaak wat minder goed werken. Maar ook het geslacht is van invloed: blaasontstekingen komen vooral bij de teef en de poes regelmatig voor. Gelukkig maakt de wetenschap vorderingen. Nierproblemen kunnen vroegtijdig worden opgespoord door middel van bloedonderzoek en in beeld worden gebracht via röntgenonderzoek, echo-onderzoek, urine-onderzoek en speciale tests om de filterfunctie te bepalen. En ook blaasproblemen, die erg vervelend kunnen zijn voor uw huisdier, omdat ze meer of minder pijn veroorzaken, en voor u, omdat ze voor nogal wat ongemak in huis zorgen, kunnen we goed opwerken. Hoe eerder het probleem in kaart wordt gebracht, hoe groter de kans dat een behandeling nog zal aanslaan.

Veel plassen, veel drinken
Een hond of kat moet genoeg drinken, maar teveel drinken is niet gezond voor een huisdier. Vertrouwt u het niet helemaal? Breng dan een bezoek aan onze kliniek.

Afwijkend plasgedrag
Maakt uw hond of kat kleine plasjes, wordt er geperst op de urine, zit er wat bloed bij? De oorzaken voor afwijkend plasgedrag zijn veel en divers. Schakel een specialist in van De Kompaan.

Incontinentie
Vooral teefjes vertonen nogal eens incontinentie na te zijn gesteriliseerd. Maar wat nu als de daarvoor ingezette medicatie niet helpt? De Kompaan adviseert.

Hoe werkt verwijzen?

Contact

 
Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties