Waardevolle aanvulling:

een CT-scan bij uw hond of kat

CT-onderzoek bij huisdieren

Met de modernste scanapparatuur een beter resultaat

Bijna een jaar zijn we bezig geweest met de selectie, aanschaf en installatie van een CT-scanner. Er moest wat geschoven en verbouwd worden, het team werd en wordt getraind en onze vergunning moest worden aangepast. CT staat voor Computer Tomografie. Of je nu mensen scant of huisdieren: het principe is gelijk. Door middel van röntgenstraling wordt het te scannen lichaamsdeel (een driedimensionaal object) plakje voor plakje in beeld gebracht, met als doel beter te begrijpen welke processen zich binnenin het lichaam afspelen. Vrijwel altijd wordt gebruik gemaakt van contrastmiddel.

Wij zien CT-onderzoek als een belangrijke toevoeging, zonder dat dit afbreuk doet aan de waarde van andere diagnostische technieken.

Waarom zou je CT inzetten als het eenvoudiger, beter of goedkoper kan via andere vormen van nader onderzoek? Of met minder risico's, omdat uw huisdier er niet voor onder narcose hoeft?

Wat technologie betreft: ontwikkelingen gaan door. Maar op dit moment (maart 2014) hebben we de meest geavanceerde apparatuur staan, die in Nederland veterinair in gebruik is.

Met onze Toshiba Aquilion 16 slice kunnen we zeer snelle en zeer gedetailleerde scans maken. Honden en katten met bepaalde hart- en longproblemen kunnen beter geholpen worden. Maar ook patiënten verdacht van een tumor hebben er baat bij: hoe meer detail, hoe eerder ook ingroei en zeer geringe afwijkingen (uitzaaiingen oftewel metastasen) zichtbaar worden. Dit stelt ons in staat een betrouwbaarder prognose af te geven en het vereenvoudigt de beslissing om eventueel wel of niet te gaan opereren.

We hopen met de keuze voor deze apparatuur, samen met verwijzend dierenartsen en andere partners, dit type diagnostiek in Nederland naar een hoger plan te brengen.

Computer tomografie vormt een belangrijke toevoeging, waar al onze verwijzers en hun patiënten hopelijk van gaan profiteren!

Lees het onwaarschijnlijke verhaal van Mojo

 
Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties