Urinewegklachten

de spoed- en specialistenkliniek bij u in de buurt

Urine druppelen, incontinent zijn

Vooral teefjes vertonen nogal eens incontinentie nadat ze gesteriliseerd zijn. Maar wat nu als de daarvoor ingezette medicatie niet helpt?
Hoe veel u ook houdt van uw huisdier, plasproblemen zijn hinderlijk. Urine lekken, incontinentie, is onhygiënisch, leidt vaak tot een afwijkende, doordringende geur en kan uw vloer(bedekking) ernstig beschadigen.

Voor de hond geldt: teefjes vertonen het vaker dan reuen en allerlei factoren kunnen een rol spelen. Belangrijk bij dit probleem is dat uw hond als geheel internistisch wordt bekeken want achter deze vervelende klacht kunnen heel andere oorzaken schuil gaan dan enkel de blaashalsspier die niet goed functioneert. Voor poezen geldt: ‘passieve’ incontinentie (urine druppelen) is nauwelijks een probleem. ‘Actieve’ incontinentie, waarbij de poes echt perst bij het plassen, komt wel eens voor. Uw kat voelt zich ziek en gaat naast de bak of overal in huis plassen. En dat terwijl poezen van zichzelf erg schoon zijn. Laat de dierenarts-specialist naar het probleem kijken.

Ook met uw dierenarts werken wij na verwijzing graag samen!

  • Erkende dierenarts-specialisten
  • Meer kennis en meer faciliteiten
  • Huisdieren die langer en gezonder leven

Meer weten over (aanhoudende) blaasklachten?

Contact

 
Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties