Wat wij bieden:

Overzicht, oplossingen, verlichting

Maa272018

Canon Visions besteedt aandacht aan split-bolus techniek

Canon Medical Systems Corporation (voorheen Toshiba) besteedt in een artikel in het februari nummer (pagina 32 t/m 34 hiernaast) aandacht aan een nog lopend onderzoeksproject van De Kompaan, waarover we al eerder berichtten.

Met een in Ommen ontwikkelde/verfijnde, bijzondere techniek voor contrastinjectie, levert een CT bij huisdieren met kanker of met bepaalde vaatafwijkingen veel meer informatie op dan momenteel het geval is.

Rob Gerritsen, specialist Interne, verwacht dat deze methode in de toekomst de nieuwe standaard in de diergeneeskunde zal worden. Hij past de methode al met succes toe bij zijn patiënten. 

Nog enkele dieren gezocht voor split-bolus studie

Voor de lopende studie zijn nog enkele gezonde dieren nodig in verschillende gewichtsklassen. Met 'gezond' wordt bedoeld dat ze géén klachten hebben die wijzen op een probleem in de buik. Gezocht worden dieren die rugklachten hebben of een probleem in de nek, met de ellebogen of de knieën.

Bent u verwijzer, wilt u bijdragen aan dit belangrijke project en hebt u een geschikte patiënt op het oog? Neemt u contact met ons op. Bent u eigenaar van een hond of kat, die baat zou hebben bij CT-onderzoek en die in potentie geschikt is om opgenomen te worden in de studie? Vraag uw dierenarts met ons te bellen!

Wat Rob Gerritsen persoonlijk het allerleukste vindt aan het februari nummer van Visions? Dat hij zich voor even mocht spiegelen (op pagina 35) aan Messi ...

Meer informatie over split-bolus CT

Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties