Een tumorziekte

het leven op een acceptabele manier verlengen

De hond of kat met een tumor

Tumoren komen ook bij onze huisdieren regelmatig voor. Sommige vormen van kanker komen vaker voor bij bepaalde rassen, maar er is geen ras vrij van tumoren. Soms kunt u een gezwel zien of voelen, als een dikte van of onder de huid, een zwelling in de melkklieren of een vergrote lymfeknoop. Het wordt lastiger als de tumor zich in een orgaan bevindt, zoals bij een tumor die zich ontwikkelt in de milt, de lever, de longen of het hart. Relatief onschuldige symptomen kunnen de voorbode zijn van kanker, zoals kreupel lopen of moeite hebben met plassen. De beste vooruitzichten heeft uw hond of kat als de tumor vroegtijdig wordt ontdekt en chirurgisch in zijn geheel kan worden verwijderd.

Natuurlijk spelen er allerlei zaken mee. Is het de enige tumor of zijn er meer, is de tumor uitgezaaid, is de tumor chirurgisch benaderbaar? Is nabehandeling met chemotherapie een optie en wat te denken van ‘bestraling’? Het is allemaal mogelijk. Bij De Kompaan bestaat al 15 jaar ervaring met de behandeling van tumoren en het in kaart brengen van de vragen die hierboven gesteld zijn. Neem contact met ons op; de wetenschap heeft niet stilgestaan de laatste 10 jaar!

Bult of knobbeltje: kanker?
Iedere eigenaar die zijn hond of kat regelmatig verzorgt en kamt of aait voelt weleens een bultje of knobbel. Reden voor paniek?

Opgezette lymfeklier
Lymfeklierkanker (maligne lymfoom of de ziekte van (Non)-Hodgkin), is de meest voorkomende, best onderzochte en meest behandelde tumor (chemotherapie) bij de hond en kat.

Inwendige tumoren
Tumoren die niet direct zichtbaar zijn voor een eigenaar en in de borst- of buikholte gelegen zijn verraden zich vaak pas in een laat stadium. Te laat?

Chemotherapie bij hond en kat
Waarom onze huisdieren aanzienlijk minder last hebben van bijwerkingen dan mensen!

Oncologische chirurgie
De eerste klap is een daalder waard.

 
Samenwerken? Afspraak maken

 

Erkende dierenarts-specialisten

 

Nieuws

 

Referenties

 

Lees al onze referenties